"معرفی کتاب"

**************************************************************
"پاتوق ها'
جومپا لاهیری
همیشه خودش را زیر سایه فرد دیگری دیده ام.هر چند که مجبور نیستم خودم را با برادرانی باهوش تر یا خواهرانی خوشگل تر از خودم قیاس کنم
گریزی نیست از سایه هایی که این فصل رو به تاریکی همه جا را در بر میگیرند.از زیر سایه خانواده های مان هم نمیتوان گریخت. از همه این ها گذشته، گاهی دلتنگ سایه خوشایندی می شوم که یک همدم میتواند برای آدم فراهم کند.
(معرفی توسط خانم اقراری)

**************************************************************
"وقتی نیچه گریست"
اروین د. یالوم
رمان وقتی نیچه گریست اثر دکتر اروین د. یالوم استاد روانپزشکی دانشگاه استنفورد، گروه درمانگر و رواندرمانگر اگزیستانسیال (وجودگرا) است.
مسئله اصلی در کتاب "وقتی نیچه گریست" درمان وسواس فکری است. وسواس فکریای که هم بیمار (نیچه) و هم درمانگر (دکتر برویر) گرفتار آن هستند. وسواس فکریای که ممکن است در زمینههای مختلف برای هر کسی پیش آید.
این کتاب به شکلی نوشته شده است که حتی اگر به رواندرمانی، فلسفه، رابطه درمانگر و بیمار، وسواسهای فکری و مسائلی شبیه این علاقه نداشته باشید، میتوانید آن را بخوانید و شیفته آن شوید. اما اگر به نیچه و فلسفه او و همچنین به رواندرمانی علاقه دارید خواندن این کتاب برای شما تجربه فراموشنشدنیای خواهد بود.
(معرفی توسط خانم باقری)

**************************************************************
"سیلی واقعیت"
راس هریس
دیر یا زود واقعیت به شما سیلی خواهد زد. از دست دادن کسی، بیماری، خیانت، یا وقایع ناخوشایند دیگر، بطور غیر منتظره به سراغتان می آید و شما را از درون سست می کند. در آن لحظات، این کتاب خردمندانه همان خیری است که می توانید به آن چنگ بیندازید تا نجات پیدا کنید. کاری بیش تر از تسکین دردها انجام می دهد، هدایتتان می کند و در مرحله رشد و باز پروری کمکتان می کند.
(معرفی توسط آقای شادردی زاده)

**************************************************************
"رهایی از زندان ذهن"
کاترین سوتکر؛ متیو مک کی
برای بسیاری از ما پیش می آید که ذهنمان ما را به جاهایی ببرد که دوست نداریم آنجا باشیم. افکار ما به طور ناخودآگاه طوری تنظیم شده است که ما را به سمت احساس ترس،باخت،بی ارزشی یا خشم سوق می دهند. آن قدر در افکار خود غرق می شویم که به نظرمان می رسد آن ها واقعیت دارند و ما را به انجام کارهایی وا می دارند که حتی اوضاع را وخیم تر نیز می کند. موضوع این کتاب رسیدن به آرامش و رصد کردن ذهن است. در این باره سخن گفته شده که چطور بگذاریم مرغ ذهنمان به هر جا دلش خواست پرواز کند، اما زیاد به جایی که می رود توجه نکنیم. در اینجا می آموزید که چطور بعضی از صحنه هایی که ذهن ترسیم می کند را ببینید و لذت ببرید؛ اما آن ها را باور نکنید و درگیر آن نشوید.
(معرفی توسط آقای شادردی زاده)

**************************************************************
"چای با فروید"
استیون بی ساندلر
اين كتاب، كه بخشي از آن تخيلي و بخش ديگر دربردارنده بررسيهاي موردي است، شما را با برخي از مهمترين ايدههاي قديمي و جديد در زمينه رواندرماني آشنا ميكند. اين اثر نحوه نگاه شما را به ماهيت هيجانها، ريشه رنجهاي هيجاني و اثرگذاري روش مدرن گفت و گو درماني تغيير خواهد داد.
(معرفی توسط آقای باشی)

**************************************************************
"یافتن معنا در نیمه دوم عمر"
جیمز هالیس
لطفا گوش بده به صدایی که محتاج شنیدن توست به ویژه در نیمه دوم عمر
▫️روان همیشه با ما صحبت میکند و فوریتهایی را تذکر میدهد ،ابتدا به عنوان ملال و دلزدگی و سپس به صورت خستگی آگاهانهتر و سپس به شکل مقاومت درونیِ روح ما نسبت به سناریوهای پیشنهادی عقدههای روانی ظاهر میشود ، و همچنان که ما گوشمان به حرفهای آن بدهکار نیست، در نهایت به فوران احساسات و رفتارهای مهاجم تبدیل میشود:
▫️مختلشدن خواب یا عادات غذا خوردن، کشش به یک رابطهی نامشروع با جنس مخالف، خوابهای ناراحتکننده و اعتیادهای تخدیرکننده وگاهی کشنده وتخریبکننده و...
▫️چیزی که در مورد همهی این پدیدههای ظاهراً پراکنده و مجزا، اما در بسیاری از زندگیهای متفاوت مشترک است، "پایان یافتن ایدههایی است که به نظر میآمد زندگی را نجات خواهدداد"
▫️فرد انتظار دارد که در عوض آن همه تلاشی که در نیمه اول عمر برای نجات از دست ناامنیها انجامداده حالا زندگی تمام عیار در خدمت او باشد.
▫️اما به یکباره متوجه سوالی عمیق میشویم. از خود میپرسیم: «من کارهایی که مورد انتظار بوده است را بر اساس بهترین درک از خودم و جهان انجام دادهام. بنابراین چرا احساس میکنم که اشکالی در زندگیام وجود دارد؟؟؟»
▫️ این سؤالی دردناک است و همهی ما، بله همهی ما دیر یا زود این تناقض بین آنچه دنبالش بودهایم، آن چه در خدمت آن بودهایم و آنچه به آن رسیدهایم با آن چه در لحظات شخصیمان صادقانه احساس میکنیم، را تجربه میکنیم.
▫️واین لحظه در نیمه دوم عمر بنیادیترین لحظه در کل زندگی بشر خواهدبود ودقیقا راهرفتن بر روی لبه تیغ است. یا مسیر درست را انتخاب میکنیم وشاهد یک بلوغ وشکوفایی عظیم خواهیمبود و یا سقوط میکنیم و شاهد یک فروپاشی عمیق خواهیمبود.
کتاب یافتن_معنا_در_نیمه_دوم_عمر
قلم: جیمز_هالیس
ترجمه: سید مرتضی نظری
چاپ ششم
انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی
(معرفی توسط خانم محبوبی)

**************************************************************
"نیمه تاریک وجود"
دبی فورد
معرفی کتاب
نیمه تاریک وجود آن بخشی از شخصیت ماست که روابط ما را به بن بست می کشاند و مانع از تحقق رویاهایمان می شود. این بخش را کارل یونگ "سایه" می نامد و آن شامل همه ی ویژگیهای شخصی ماست که سعی می کنیم پنهان یا نفی کنیم.
بدبینی و خوش بینی، شجاعت و ترس و .... همگی ویژگیهای خفته ی درونمان هستند.. بسیاری از ما از هر دو بخش تاریک و روشن وجودمان ترس داریم. بسیاری از ما می ترسیم به درونمان بنگریم و این ترس ما را وادار کرده چنان دیوارهای قطوری بنا کنیم که دیگر به یاد نمی آوریم در اصل چه کسی هستیم.
برای رها بودن باید از قضاوت خود و دیگران دست کشید.
. نیمه ی تاریک وجود ما مخزنی برای همه ی جنبه های ناپذیرفتنی وجودمان است.همه ی انچه که باعث شرمندگی ماست و چهره هایی که نمی خواهیم به دیگران نشان دهیم. ما برای خود نقاب های گوناگونی می سازیم و گمان می کنیم نقاب ها شخصیت درونی ما را پنهان می کند. اما آنچه در خود نمی پذیریم در نامنتظره ترین لحظات سربرمی آورد و خود را نشان می دهد.
دبی فورد در کتاب نیمه ی تاریک وجودبه شیوه ای منظم گام های رسیدن به یکپارچگی و دگرگونی را مشخص می کند. این کتاب را بارها و بارها به دقت بخوانیم تا بتوانیم همه ی جنبه های خود را بشناسیم. بپذیریم و دوست بداریم.
(معرفی توسط خانم روبراهان)

**************************************************************
"معنا درمانی"
دکتر ویکتور فرانکل
دکتر فرانکل که در اردوگاه آشوویتس اسیر بود ، از نزدیک شاهد تلاشهای نامعقول برای غیرانسانی کردن انسان در اردوگاه بود و سعی کرد با یافتن معنایی برای زندگی و معنایی برای رنج ها به اسرای ناامید در اردوگاه کمک کند
گزیده ای از کتاب
آزادی انسان به معنای رهایی از شرایط موجود نیست بلکه آزادی در انتخاب جایگاه در هر شرایطی است.
چیزی به نام معنای کلی زندگی وجود ندارد بلکه معانی منحصر به فرد پیامد شرایطی است که فرد در آن قرار می گیرد.
معنا به طوردلخواه به انسان داده نمی شود بلکه باید مسئولانه در جستجوی آن بود
(معرفی توسط خانم روبراهان)

**************************************************************
"تسلی بخشی های فلسفی"
آلن دو باتن
این کتاب می کوشد تا با استناد به آثار شش فیلسوف بزرگ راه حل هایی برای مشکلات روزمره ی ما ارائه کند.
با خواندن این کتاب از" سقراط" می آموزیم که عدم حقیقیت را نادیده انگاریم.
" سنکا " به ما کمک می کند تا بر احساس یاس و ناامیدی غلبه کنیم.
"اپیکور" در مورد بی پولی حرف می زند.
"مونتنی" راهنمای مناسبی برای درمان نا کارآیی ماست.
"شوپنهاور" در مورد عشق تسلی می دهد.
و کسانی که در زندگی با سختی های زیادی روبرو هستند با "نیچه" هم ذات پنداری خواهند کرد.
(معرفی توسط خانم روبراهان)

**************************************************************
"نامه به کودکی که هرگز زاده نشد"
اوریانا فالاچی
رمان اصلی به زبان ایتالیایی از اوریانا فالاچی، نویسنده و خبرنگار ایتالیایی است که در سال ۱۹۷۵ منتشر شد.
این کتاب با زاویه دید اول شخص و در قالب نامهای از راوی داستان، یک زن جوان که گویا خود فالاچی است، با جنینی که در رحم خود باردار است نوشته شده که فرزند نازادهاش را از مصیبتهای دنیا و بیرحمی آن میآگاهاند.
بخشی از کتاب :
زندگی یعنی خستگی کوچولو، زندگی یه جنگه که هر روز تکرار میشه و عوض شادی هاش که تنها قد یه پلک به هم زدن دووم دارن، باید بهای زیادی بدی ...
درد با ما به دنیا میاد، با ما قد میکشه و باهامون اُخت میشه جوری که حس میکنیم مث دست و پا همیشه باید باهامون باشه، شجاع باش کوچولو، به دنیا بیا ...
فقط دوتا چیز ازت میخوام، یکی اینکه از معجزهی به دنیا اومدن تموم استفاده رو ببری و دومی این که هیچ وقت تن به پستی ندی ...!
(معرفی توسط خانم روبراهان)

**************************************************************
"جستار هایی در باب عشق"
آلن دوباتن
دوباتن در این کتاب عشق را از زوایای مختلف بررسی می کند.یکی از هنرهای دوباتن این است که یک موضوع را از نظر ادبیات، جامعه شناسی، فلسفه و روانشناسی بررسی می کند.
داستان این کتاب روایت دو مسافر است که در هواپیما با هم آشنا شده و رابطه ای عاشقانه بین آنها شکل می گیرد و فرازو نشیب هایی را تجربه می کنند و .....
برشی از کتاب :
آدم باید با توقعات برابر به یک رابطه متعهد بشه. همون اندازه کوتاه بیاد که طرف مقابلش حاضره . نه اینکه یکی فقط بخواد خودشو سرگرم کنه و دیگری دنبال عشق واقعی باشه.. به نظر من از اینجاست که تمام رنج ها شروع میشه...
(معرفی توسط خانم روبراهان)

**************************************************************
"انگیزه فرزند آوری"
(انگیزه ها و زمینه های لازم برای تولد فرزند)
روح الله شمسا و سمانه خمسه ای
ناشر: انتشارات قدس رضوی
چاپ اول: ١٣٩٠
تعداد صفحه: ٧٢
فرزند خوب، شادي آفرين و گرمابخش زندگي است و اين حق هر زوج است كه فرزنداني با جسم و فكر سالم داشته باشند.
روي صحبت در اين كتاب با همسراني است كه دوست دارند صاحب نيكوترين فرزندان دنيا باشند و در عين حال دغدغه هاي بي شماري دارند.
در اين كتاب تلاش شده تا به همسران بياموزيم تصورات اشتباهي را كه از خود، نقش ها، وظايف و تولد فرزند دارند دور بريزند و تولد فرزند را آنگونه كه هست، نه آنطور كه تصور مي كنند با واقعيت ها و پيش نيازهاي لازم، نشان دهيم.
سرفصل هاي اصلي كتاب:
- سير تكامل خانواده
- زمان و زمينه هاي لازم براي تولد فرزند
- باورهاي بازدارنده انديشه فرزندآوري
- انگيزه هاي نادرست براي تولد فرزند
- شرايط داشتن فرزند دوم
(معرفی توسط خانم خمسه ای)

|